Ceviz

CEVİZ İNDİRME (ceviz çırpmak )

Cevizler çırpılıp kaval edildikten sonra torbalara konulup güneşte kurutulur. Bundan böyle, cevizleri indirilmiş ağaçlardan CEVİZ BAŞAKLAMA işi serbestleşmiş olur ki, bağlardaki ceviz dallarının altı ile dalda kalan cevizlerin BAŞAKCI lar tarafından didik didik aranması, gazellerin altının üstüne getirilerek taranıp toplanması da bu mevsimin en zevkli ve kârlı işlerindendir... BAŞAKLAMA CEVİZİN tadı bir başka olur... Kırkambar katığı da denir bu cevizlere.

Ceviz yapı ve görüntü itibari ile insan beynine çok benzemektedir. Cevizin yeşil kabuğu kafa derisine, sert kabuğu insan kafatasına ve içerisindeki meyvesi de insan beynine benzemektedir. Bu benzerlik sadece şekil ile sınırlı olmayıp içerisindeki besin değerleri itibari ile beynin en fazla ihtiyacı olan maddeleri içerir. İçerisinde gümüş iyonu bulunduran tek meyve olan ceviz aynı zamanda beynin en çok ihtiyacı olan bir maddedir.

Taze cevizde düşük olan C vitamini kuru cevizde bol miktarda bulunur. Ayrıca cevizde B1, - B2 A ve E vitaminleri bulunur.

Cevizin faydaları ise şunlardır.

  • Zeka yapıcı özelliğe sahiptir, Çocukların gelişiminde önemli bir meyvedir.
  • Mide, bağırsak, böbrek ve deri rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Yüksek Kolesterolü düşürür, şeker hastalığı ve damar tıkanıklığına iyi gelir.
  • Zehirlenmelere karşı etkilidir. Zindeleşmeyi sağlar.
  • Sindirim sorunlarının çözümünde yardımcı olur.
  • Cevizin yaprağı da bir çok hastalıklara iyi gelir. Kansızlığa, şeker hastalarına iyigelir. Kanı temizler, ishal ve dizanteriye iyi gelir...
  • Ceviz 1 yaşından itibaren her yaştaki insanların tüketmesi gereken bir meyvedir.
Akıllı Pekmez - Ceviz - 02 File 08538 Akıllı Pekmez - Ceviz - 01
Akıllı Pekmez - 07 File 10201