Siyah Kuru Üzüm

Türkiye'de bir çok yörede yetişen Akıllı Pekmez - Kuru šzm - 01Siyah kuru üzüm özellikle İç Anadolu bölgesinde Kırşehir ve Kapadokya bölgesinde yüksek kalitede üretilir ve çok tüketilir.

Siyah üzüm temiz toprak üzerinde ve kimyasal ilaç kullanmadan güneş ışığında kurutularak daha verimli bir yiyecek olur ve insan sağlığına çok faydalıdır. Siyah üzümün kabukları kadar çekirdekleride oldukça değerlidir. Siyah üzümün kabuğunda bulunan resveratrol maddesi kanser oluşumunu engeller. Ayrıca kılcal damarlar üzerindeki etkisi sebebi ile kalp krizi riskini düşürür.

Siyah üzümün yüksek şeker içerdiği için kalori değeri fazladır...Karaciğer hastalıkları ve kansızlığın tedavisinde de kullanılan siyah üzüm, içerdiği meyve asitleri ve lifli yapısından dolayı mideye zarar vermeden böbrek ve bağırsak sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Ayrıca kanın temizlenmesine de yardımcı olur. Ama siyah üzümün içindeki şeker ve içindeki besin değerleri itibari ile tam bir "BEYİN" dostu meyvesidir.

Diğer bazı faydaları ise şunlardır:

  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
  • Vücutta kısa sürede enerji depolanmasını sağlar.
  • Bünyesindeki magnezyum insanın iş verimliliğini arttırır.
  • Yağların erimesine yardımcı olur.
  • Vücudun mikroplara karşı direncini artırır.
  • Sindirim sistemini düzenler
  • Cildin taze ve temiz görünmesini sağlar
  • Alerji ve kireçlenmelerde iltihap oluşumunu engeller.
  • Damar tıkanıklığına iyi gelir
  • Kanseri önleyici etkisi vardır.
DAVUL 2
MRT_5822

.