Yemek Ve Tatlı Tarifleri

facebooktwitter

Köftür Tarifi

MALZEMELER
  • 1 litre AKILLI PEKMEZ
  • 2 yemek kaşığı un
  • AKILLI CEVİZ içi
HAZIRLANIŞI
Un ile üzüm sırası veya AKILLI PEKMEZ, istege göre de bir miktararpa unu ilave edilir sıra ile un pelte kıvamına kadar pisirilir. Pismeye yakın bir zamanda istege göre içine AKILLI CEVIZkatılabilir. Pistikten sonra tepsiye dökülerek sogumaya bırakılır. Soguduktan sonra dilim dilim kesilerek temiz ve günes görenbir yerde temiz bir bez üzerinde kurutulur. Tamamen kurduktan sonra çömlegin içine dizilir ve iyice agzı hava almayacaksekilde baglanır. Serin bir yerde bekletilir. 1-2 ay sonra köftür çömlegin içinde sekerlenir ve yemeye hazır hale gelir.
 Akıllı Pekmez - K”ftr - 01