Yemek Ve Tatlı Tarifleri

facebooktwitter

Ahi Helvası

MALZEMELER
  • 5 su bardagı un
  • 1 su bardagı AKILLI PEKMEZ
  • 1 paket margarin
  • Yarım çay bardagı sıvıyag
  • 1 su bardagı toz seker
  • 150 gr AKILLI CEVIZ
  • 2 su bardagı su
HAZIRLANIŞI
Seker, bir su bardagı su ve AKILLI PEKMEZ karıstırılıp atese konur. Bit tasım kaynatılır, tencerenin atesi, surubu kaynatmayacak kadar kısılır. Yag ile un az ateste haf pembelesinceye kadar kavrulur. Içerisine AKILLI CEVIZ katılır. Sıcak surup birden ilave edilir. Bir kere karıstırılıp kapagı kapatılır. Haf ateste karıstırılarak biraz pisirilir, tencerenin kapagı kapatılır, 3-4 dakika bekletilir. Kasıkla sekillendirilerek tabaga servis edilir. Üzerine AKILLI CEVIZ dökülür.
Ahi Helvası