Yemek Ve Tatlı Tarifleri

facebooktwitter

Ayva Dolması

MALZEMELER
  • 6 adet orta boy ayva
  • 250 gr orta yaglı kıyma
  • 1 adet su bardagı pirinç
  • Bir tutam tuz, kırmızı biber
  • 1 çay bardagı AKILLI PEKMEZ
  • Yarım kasık salça
HAZIRLANIŞI
Ayvalar yıkanır alt ve üstünden biraz kesilerek alt kısmından içi oyulur. Diger tarafta kıyma, ince dogranmıs sogan, yıkanmıs pirinç, yarım kasık salça, tuz, kırmızı biber karıstırılır ve ayvaların içine doldurulur. Tencereye dizilir üzerine bir yemek kasıgı sıvıyag, AKILLI PEKMEZ, bir yemek kasıgı seker katılır, üstünü geçecek kadar su ilave edilir ve orta ateste ayvalar yumusayıncaya kadar pisirilir.
Ayva Dolması