Yemek Ve Tatlı Tarifleri

facebooktwitter

Cevizli Kabak Tatlısı

MALZEMELER
  • 2 kg balkabağı
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş AKILLI CEVİZ içi.
HAZIRLANIŞI
Kabak birkaç parçaya bölünür, kabukları soyulur, çekirdegin bulundugu lii yumusak kısım bıçakla alınıp yıkanır. Bir buçuk parmak kalınlıgında dilimlere kesilir. Bir tencereye sıralanır. Üzerine seker yayılır. Kenarından iki çorba kasıgı su ilave edilir, tencerenin kapagı kapatılır, çok haf yanan ocaga konur. Kabak suyunu bırakmaya baslayınca atesi biraz artırılarak kaynatılır. Kabak yumusayınca kapagı açılır, bir süre daha kaynatılarak fazla suyu uçurulur. Az miktar surubu kalınca atesten alınır, sogumaya bırakılır. Servis yapılırken üzerine AKILLI CEVIZ dökülerek servis edilir.
Cevizli Kabak Tatlısı