Yemek Ve Tatlı Tarifleri

facebooktwitter

Çirleme

MALZEMELER
  • Yarım kg nohut (akşam tuzlu suda ıslatılmalı)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 kg çekirdekli kuru kayısı (haşlanmış)
  • 1 su bardağı AKILLI PEKMEZ
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 kg kuşbaşı et
  • Tuz, pul biber
HAZIRLANIŞI
Kayısı kurusu az su ile ateste sisirilir. Tencereye tereyagı konulur ve eritilir. Bir tatlı kasıgı salça ilave edilerek kavrulur ve et ilave edilerek parpulanır. Aksamdan ıslatılmıs nohut ilave edilerek pisirilir. Daha sonra kuru kayısı ve AKILLI PEKMEZ ilave edilerek bir tasım kaynatılır üzerine eritilmis tereyagı dökülür ve servis edilir.
Çirleme