Yemek Ve Tatlı Tarifleri

facebooktwitter

Pekmezli Aşure

MALZEMELER
  • 1.5 su bardağı yarma
  • Bir su bardağı AKILLI CEVİZ içi
  • 3 su bardağı AKILLI PEKMEZ
  • 1 kahve fincanı fasulye
  • 2 kahve fincanı çekirdeksiz üzüm
  • 5 adet kuru incir
  • 8 adet kayısı kurusu
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 kahve fincanı nohut
HAZIRLANIŞI
Nohut ve fasulye ayrı kaplarda aksamdan ıslanır. Ertesi gün nohut fasulye yarma ayrı kaplarda haslanır. Yarmalar tencerede özünü bırakana ve ezilinceye kadar pisirilir. Pisirilirken su azaldıkça ilave edilir. Haslanmıs nohut fasulye kaynamakta olan tencereye konur. Yarım saat daha birlikte haslanır. Seker ve AKILLI PEKMEZ ilave edilir. Ayıklanıp haslanmıs kuru üzümler katılır. Seker eriyinceye kadar karıstırılıp on dakika kaynatılır. Incir ve kayısı ayrı bir kapta haslanır ve suyu süzülüp yıkandıktan sonra dogranıp ilave edilir. bes dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Sıcakken tek kisilik kaselere konulur. Üzerine AKILLI CEVIZ atılarak soguyunca servis edilir. Tercihe göre kaynama asamasında aroma katması amacı ile portakal kabugu ve limon kabugu rendesi de ilave edilebilir.
Pekmezli Aşure