Yemek Ve Tatlı Tarifleri

facebooktwitter

Pekmezli Un Helvası

MALZEMELER
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardagı AKILLI PEKMEZ
  • yarım çaybardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 avuç AKILLI CEVİZ
HAZIRLANIŞI
Seker bir su bardagı su ve AKILLI PEKMEZ karıstırılıp atese konur. Eriyinceye kadar karıstırılır. Bir tasım kaynatılır, atesi surubu kaynatmayacak kadar kısılır. Yagı ile un az ateste haf pembelesinceye kadar kavrulur. Içerisine ceviz katılır. Sıcak surup birden ilave edilir. Bir kere karıstırılıp kapagı kapatılır. Haf ateste karıstırılarak biraz pisirilir, tencerenin kapagı kapatılır, 3-4 dakika bekletilir, kasıkla sekillendirilerek tabaga servis edilir üzerine AKILLI CEVIZ dökülür.
Pekmezli Un Helvası